Plaatwerk tot 4 meter

Projecten en producten op maat

Korte doorlooptijden

Algemeen

Wij snijden loodrecht op de plaat. Wij kunnen aan één zijde – de zichtzijde – (contour) lijnen graveren. Voor de meeste materialen die wij voorradig hebben, zijn 3 en 4 meter gangbare plaatlengtes. Bijbehorende plaatafmetingen zijn dan 3×1.5 en 4×1.5 of 4×2 meter. De buitenste rand van de plaat gebruiken wij niet; wij snijden 10mm vanaf de rand. Zo snijden we altijd zuiver recht de plaatuitslag en hebben we geen beschadigingen van de plaatrand. Daardoor is de maximale afmeting voor een product dus 1480 of 1980mm breed, en 2980mm lang (en bij materiaal dat in 4 meter lengte leverbaar is: 3980mm lang).

Piercen / graveren

De kleinste gatdiameter die wij snijden is 1.5mm. Dit kunnen we tot een plaatdikte van 3mm. Bij plaatdikte 4mm of meer is de kleinste gatdiameter gelijk aan 1/2 x plaatdikte. Voorbeeld: bij 6mm plaatdikte is de kleinste gatdiameter die wij snijden 3mm. Indien een gat niet te snijden is, wordt dit gegraveerd. Op verzoek kan een gat gepierced worden.

Zichtzijde en structuur platen

In ons assortiment bieden wij vlakke gefoliede, geslepen en structuurplaten aan. Deze platen hebben een ‘zichtzijde’; dat is die zijde waar de structuur, folie of slijprichting is aangebracht. Gefoliede en geslepen platen snijden wij altijd met de zichtzijde (foliezijde) naar boven. Tranenplaten snijden wij met de traan naar beneden. In de werktekeningen (pdf) moet altijd duidelijk zijn aangegeven wat de zichtzijde is.

Over Vlonder Plaatwerk

Met passie voor techniek maken wij alles van staal, RVS en aluminium. Het is ons vak: van engineering en productie tot aan de montage. Eén ding is zeker: samen komen we tot een oplossing voor jouw vraag. Wij denken met je mee. Wij maken het!