Plaatwerk tot 4 meter

Projecten en producten op maat

Korte doorlooptijden

Lasersnijden

Met onze moderne plaatlasers snijden wij dagelijks RVS, aluminium en staal. Wij kunnen platen tot 4 bij 2 meter volledig geautomatiseerd lasersnijden. De maximale plaatdikte die wij kunnen snijden is bij staal 25 mm, en bij RVS en aluminium 30 mm.

Bestellingen waar ook buislasersnijden onderdeel van is, verzorgen wij in nauwe samenwerking met onze vaste partners. Zo is er voor onze klanten altijd één aanspreekpunt.

Plaatbewerking

Kanten

De gesneden plaatuitslagen worden op onze kantbanken in de juiste vorm gebogen. Met onze moderne CNC-gestuurde kantbanken kunnen we producten nauwkeurig aan de maat maken. Afhankelijk van het product bepalen we welke kantbank wordt ingezet. Het bereik van onze kantbanken gaat tot 4 meter lengte met een maximale perskracht van 320 ton. Daarmee kunnen wij hele kleine en hele grote producten kanten, en alles er tussenin.

Ponsen

Wij kunnen producten tot een maximale afmeting van 2,5 x 1,25 meter ponsen. De ponsmachine gebruiken wij voornamelijk voor opdrukking. Een opdrukking wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een anti-slip profiel bij een (trap)trede, maar ook andere opdrukkingen zijn mogelijk door de grote verscheidenheid aan vormgereedschappen die wij hebben.

Ontbramen

Machinaal ontbramen

Bij ontbramen worden de scherpe randen verwijderd die ontstaan na het lasersnijden. Alle aluminium en RVS producten gesneden uit plaat die onze werkplaats verlaten, zijn ontbraamd. Dat is voor ons vanzelfsprekend. Wij kunnen producten tot 1300 mm breed machinaal ontbramen. Op verzoek ontbramen we ook producten van staal, of geven we hier een radius aan (vanaf plaatdikte 8 mm).

Trommelen

Kleine aluminium en RVS producten tot ongeveer 50 bij 50 mm worden ontbraamd door middel van trommelen. Bij trommelen worden scherpe randen van het product verwijderd door deze samen met kleine steentjes in een trommel te trillen, waarbij het losgekomen materiaal wordt afgevoerd door water.

Verspanen

Draaien en frezen

Als bij een bestelling naast plaatwerk draai-/freeswerk wordt gevraagd, verzorgen wij dit ook. Dit doen wij met onze vaste, lokale partners waarmee we al jaren nauw samenwerken. Zo is er voor onze klanten altijd één aanspreekpunt.

Nabewerkingen

Soms zijn er na het lasersnijden/kanten nog meer bewerkingen gewenst. Hieronder een opsomming van nabewerkingen die wij bij Vlonder Plaatwerk verzorgen voor aluminium en RVS producten.

Soevereinen

Na het lasersnijden kunnen wij gaten soevereinen (ook wel verzinken van gaten genoemd). Hierbij wordt er een schuine rand gemaakt aan een gesneden gat.

Draadtappen

Bij Vlonder Plaatwerk hebben we tap-/boorarmen waarmee wij gaten kunnen voorzien van metrische schroefdraad, van M3 t/m M24.

Vloeiboren

Met vloeiboren kunnen we in dun plaatwerk een bus vormen van ongeveer driemaal de plaatdikte, waardoor in dun materiaal van 2 tot 3mm toch een bout bevestigd kan worden. Na het boren worden gaten getapt, van M3 t/m M8.

Lassen

Afhankelijk van het te lassen product kiezen wij tussen MIG of TIG lassen. Als het om series gaat, kunnen we onze onze lasrobot inzetten.

MIG-lassen

MIG-lassen is een veel gebruikte lastechniek. MIG staat voor Metal Inert Gas en behoort tot de categorie Elektrisch booglassen. Het inerte gas (Argon) zorgt voor de bescherming van het smeltbad tegen vervuiling. Bij MIG wordt continu mechanisch een draad aangevoerd in de lastoorts. Tussen deze draad en het werkstuk wordt een lasboog gevormd. De draad dient enerzijds als elektrode en anderzijds smelt deze af en werkt zo als toevoegmateriaal. Het resulteert in een goede laskwaliteit en hoge lassnelheid. Met MIG kunnen alle soorten RVS worden gelast.

TIG-lassen

TIG lassen is een meer complexe lasmethode. Bij Vlonder Plaatwerk beheersen al onze lassers de techniek van TIG-lassen. TIG staat voor Tungsten Inert Gas. Hierbij wordt handmatig een lasdraad toegevoegd. Dit lasproces is heel geschikt voor dunner plaatwerk wat nauwkeurig moet worden afgewerkt. Het lasproces is langzamer dan MIG lassen, maar vergt minder nabewerking. TIG lassen wordt vooral toegepast bij het lassen van aluminium en RVS. Bij Vlonder Plaatwerk wordt er veel gebruik gemaakt van TIG lassen i.v.m. de hygiënische afwerking in de voedingsmiddelenindustrie.

Andere vormen van lassen die wij toepassen:

Puntlassen

Met puntlassen klemmen we metalen delen, die door middel van een stroomstoot aan elkaar worden gehecht. We kunnen dit voor RVS en aluminium, tot plaatdikte 6 mm.

Stiftlassen

Met stiftlassen verbinden we (las)stiften met buitendraad of bussen met binnendraad ‘blind’ op staal en RVS plaatdelen

Robotlassen

Een lasrobot last automatisch. Bij Vlonder Plaatwerk spreken we over een Cobot; een lasrobot die samen met een medewerker last. Onze Cobot wordt ingezet bij seriematig laswerk. We kunnen hierbij zowel MIG als TIG-lassen. Lassen met de Cobot leidt tot een hogere productiviteit, een nog hogere kwaliteit en consistentie van de te lassen producten.

Oppervlaktebehandeling

Wij verzorgen samen met onze partners het coaten en/of verduurzamen van de producten die wij maken.

Poedercoaten

Poedercoaten is een duurzame methode om het oppervlak van metalen te beschermen en tegelijkertijd af te werken in kleur. Deze oppervlaktebehandeling kan op RVS, aluminium en (verzinkt) staal worden aangebracht, en is te verkrijgen in vrijwel alle mogelijke kleuren.

Beitsen en passiveren

Een nabehandeling voor gelaste RVS producten is het beitsen van het materiaal. Het oppervlak van het product wordt hierbij grondig gereinigd door het aanbrengen van een (zwak) zuur. Vervolgens wordt het zuur verwijderd met water, waarna de corrosiebestendige toplaag (oxidehuid) weer kan aangroeien. Deze laatste stap waarbij de toplaag wordt hersteld, wordt ook wel het passiveren genoemd. Zo worden verkleuringen door het lassen en andere verontreiniging verwijderd en wordt de oxidehuid weer hersteld waardoor het materiaal weer goed beschermd is tegen roestvorming.

Betrouwbare doorzetters

Met passie voor techniek maken wij alles van staal, RVS en aluminium. Samen komen we tot een oplossing voor jouw vraag. Wij denken met je mee.

Engineering

Het begint bij een idee of een schets. Wij denken graag met je mee en komen tot een oplossing op maat. Wil je liever een compleet tekeningenpakket bij ons aanleveren? Ook dat is mogelijk.
Lees meer

Maatwerkproductie

Wij maken halffabrikaten en eindproducten van staal, RVS en aluminium. Met ons moderne machinepark produceren wij kwalitatief en snel. Lasersnijden, ponsen, machinaal ontbramen, kanten, lassen, en ga zo maar door. Wij doen het!
Lees meer

MACHINEPARK

In onze ruime werkplaats mogen we dagelijks aan de slag met ons modern machinepark. Goed materiaal is namelijk ’t halve werk. Klik door en zie waar wij elke dag mee mogen werken.
Lees meer

Over Vlonder Plaatwerk

Met passie voor techniek maken wij alles van staal, RVS en aluminium. Het is ons vak: van engineering en productie tot aan de montage. Eén ding is zeker: samen komen we tot een oplossing voor jouw vraag. Wij denken met je mee. Wij maken het!