NIEUW SPECIALISME

Bij Vlonder Plaatwerk hebben we een nieuw specialisme in huis om projecten nóg nauwkeuriger en efficiënter te kunnen uitvoeren: een 3D laserscanner. Dankzij de Leica RTC360 beschikken wij over de nieuwste technologie. Hiermee kunnen we een omgeving zoals een fabriek, bouwplaats of woonhuis nauwkeurig 3D inscannen. In minder dan twee minuten hebben we scans inclusief verrijkende High-Dynamic Range (HDR-beelden) van de omgeving ter beschikking.

3D Laserscanner
3D Laserscanner

HOE WERKT ONZE 3D LASERSCANNER?

De 3D laserscanner maakt een puntenwolk van de samengevoegde scans. Per seconde worden er 2 miljoen punten gemeten. Deze puntenwolk importeren wij in ons 3D CAD-programma Hicad. Met speciale software kunnen we van de gemaakte scan objecten selecteren die we als solid (3D-vorm) in Hicad kunnen importeren. Tegelijk met deze scan wordt er door de camera een 3D foto gemaakt. Dankzij deze foto onderstaat er een duidelijk beeld van de gemaakte scan.

TOEPASBAARHEID

Door deze manier van werken kunnen we met een grote nauwkeurigheid onderdelen op deze zogenaamde point cloud modelleren. Deze passen perfect in de omgeving en kunnen eventueel aansluiten op de bestaande onderdelen. Voorbeelden: Bordessen en trappen in een industriële omgeving of moeilijke objecten die bekleed moeten worden met plaatwerk.

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Neem contact met ons op.

CONTACT
3D laserscanner